2019 LGS'ye yerleşemeyen öğrenciler ne olacak

2019 LGS'ye yerleşemeyen öğrenciler ne olacak
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi yerleştirmeler son buldu. Yerleşemeyen öğrenciler ne olacak?

LGS kapsamında sınavla ve sınavsız yerel yerleştirme için iki kez nakil uygulaması yapıldı. Yerleşen, yerleşemeyen ve özel okul öğrencilerinin katıldığı nakil uygulaması bu yıl iki kez yapıldı. Bu nakil dönemlerinde özel okula geçen öğrenciler oldu ve bu yüzden boş kontenjanlar oluştu. Bundan sonra artık merkezi yerleştirme olmayacak.

2019 LGS: YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE OLACAK? 3. NAKİL VAR MI?

Peki yerleşemeyen öğrenciler ne olacak?

Yerel ya da sınavla öğrenci alan okullara yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca 19-23 Ağustos tarihleri arasında yerleştirme başvuruları alınacak. Bu yerleştirme sonuçları 6 Eylül 2019 tarihinde yerleştirme süreci tamamlanacak.

Ancak nakil komisyonlarında mesleki ya da imam hatip liselerine yerleşmek istemeyen öğrenciler açık liseye kaydedilecek. Çocuklarını açık liseye göndermek istemeyen veliler ise ya bu iki okul türünü seçecek ya da özel okula kayıt yaptıracak.

VELİLER 3. NAKİL HAKKI İSTİYOR

Veliler ise ikinci nakil uygulamasının ardından da özel okullara geçecek öğrenciler olacağını söyleyerek, üçüncü bir nakil hakkı daha tanınmasını istiyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.