2019 LGS Sınavında netler artabilir

2019 LGS Sınavında netler artabilir
Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) sayısal bölümde 40 soru için verilen süre 20 dakika uzatılarak 80 oldu. 1 Haziran’da yapılacak sınav için yeni düzenlemeyi olumlu bulan eğitim uzmanları, netlerin artabileceğini söylüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 40 soruluk sayısal bölümün süresini 20 dakika uzattı. Buna göre adaylara 80 dakika süre tanınacak. Sözel bölümde ise 50 soru için verilen süre 75 dakika. Uzmanlar, LGS’deki soruların eleyici ve nitelikli olduğunu, ilk yıl adayların süreyi yetiştirmekte sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, düzenlemenin yerinde olduğunu belirtiyor.

BAHANE ORTADAN KALKTI

Hatice Yılmaz (Eğitim Uzmanı): Geçen yıllarda LGS ile şikâyetlerde süre öne çıkıyordu. Adaylar, sınavı yetiştiremediklerini söylüyordu. Özellikle sayısal bölümdeki sorular, üzerinde düşünmeyi gerektirdiği için 40 soru için 60 dakika hiç yeterli değildi. Şimdi öğrencilerin ‘yetiştiremedim’ bahanesi ortadan kalkmış oldu.

ÖĞRETMENLER BİLE YETİŞTİREMİYORDU

Onur Soğuk (Hocalara Geldik Eğitim Platformu): LGS’de bu yıl yayınlanan örnek sorulara ve geçen seneki uygulamaya bakıldığında soruların PISA ve TIMSS tarzı olduğunu gördük. Yani üzerinde düşünmeli, analiz etmelisiniz. Zaman zaman öğretmenler bile verilen sürede soruları çözemediklerini söylüyordu. Bu düzenlemenin ardından öğrencilerin netleri artabilir.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum