2019 LGS sınav soruları nasıl olacak

2019 LGS sınav soruları nasıl olacak
2019 LGS: Hangi soruların yanıtları aranıyor, bu yıl liselere yerleştirmeler yine Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ile yapılacak. 1 milyon 200 bin öğrenci sınavla ve yerel yerleştirmeyle tıpkı bu yıl olduğu gibi liselere yerleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ani sistem değişiklikleri düşünmediklerini belirterek, LGS’nin 2019 yılında da devam edeceğini ancak yerleştirme sistemiyle ilgili değişiklikler olacağını söylemişti.

2019 LGS: HANGİ SORULARIN YANITLARI ARANIYOR?

Bu yıl 8’inci sınıfta okuyan 1.2 milyon öğrenci ve velisinin 2019 LGS ile ilgili yanıtını aradıkları soruları şöyle sıralamak mümkün.

LGS soruları hangi sınıfların müfredatından çıkacak?
LGS soruları nasıl olacak?
LGS yerleştirmeleri nasıl yapılacak?

LGS HANGİ SINIFTAN SORUMLUSUNUZ?

Önce ilk soruya bakalım.

LGS’de hangi sınıftan sorumlu olacaksınız? 8’inci sınıf müfredatından sorumlusunuz. Sorular 8’inci sınıftan çıkacak. MEB, bununla ilgili değişiklik yapmayı düşünmüyor.

LGS SORULARI NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı soruların yapısında çok değişiklik düşünmüyor. 2018 yılının sorularına benzer olacağını söylüyor. Sadece bazı sorular inceleniyor ve bunların iyileştirilmesi üzerinde durulacak. 2018 yılındaki soruları çözen öğretmenlere bile süre yetmemişti. Öğretmenler bile süreyi yettirmezken öğrencilerden öğrencilerin bu soruları 1.5 dakikada çözmeleri beklendi. Bu tür sorular yöneltilecekse öncelikle bakanlığın süre konusunu dikkate alması gerekiyor.

Sorularda öğrencilere formül sorulması düşünülmüyor. Bunun yerine formül soruda verilecek ve öğrenciden çıkarım yapması istenecek.

2019 LGS ÖRNEK SORULAR YAYIMLANACAK

Ama soruların nasıl olacağına ilişkin merak çok yakında giderilecek. Çünkü MEB örnek sorular üzerinde çalışıyor. Ekim ayının sonuna kadar yetiştirebilirse bunları internet sitesi üzerinden paylaşacak. Her ay da örnek soru yayımlamayı düşünüyor. Sorular yayımlandıktan sonra onları uzmanlarına inceletip, sizlerle onların da yorumlarını paylaşırız.

2018 LGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL OLACAK?

Gelelim son soruya: Yerleştirme sistemi. Bu yıl yerleştirme sistemi hem velileri hem de öğrencileri mağdur etti. Bu yüzden de yerleştirme sisteminde kriterler değişecek. Okulda bulunma gibi kriterler zaten 2018 nakil döneminde kalkmıştı, bunlara yer verilmeyecek. Ama yine de okul başarısının yerleştirmede etkili olacağını da unutmamak gerekiyor.

MEB nakil komisyonlarının çalışmalarını tamamlamasını bekliyor. Aksaklıkların bu şekilde daha net görülebileceğini düşünüyor. Ondan sonra yerleştirme sistemine son şeklini verecek. 15 Ekim 2018 tarihinde de Bakan Ziya Selçuk makro plan açıklayacak. Bunun ardından da 2019 LGS ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor?

2019 LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınav yine okullar kapandıktan sonra olacak şekilde düşünülüyor. 14 Haziran 2019 tarihinde okulların kapanacağı düşünülürse sınav da bu tarihten sonra yapılacak demektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.