2017 YGS - Yükseköğretime Geçiş Sınavı
2017 YGS sınav tarihi ne zaman, 2017 YGS sınavı başvuruları ne zaman başlayacak,YGS sınavı kayıtları ne zaman başlıyor, YGS sınav soruları ne zaman açıklanacak, YGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak detaylar haberimizde.
2017 YGS - Yükseköğretime Geçiş Sınavı Ne Zaman?
2017 yılında ÖSYM'nin yapacağı en önemli sınavlardan bir tanesi YGS Sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacaktır. Sınavda adaylara 160 soru soruluyor ve 160 dakika süre veriliyor. Sınav saat 10:00'da başlıyor.
2017 YGS - Yükseköğretime Geçiş Sınavı Başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak?
2017 ÖSYM Sınav Takviminin açıklanmasıyla beraber, 2016-2017 YGS Başvuru ve Sınav Tarihleri de netleşmiş oldu. Peki, 2016-2017 YGS Başvuru Tarihleri ne zaman başlıyor? 2017 yılında sınava girecek olan adayların bugünlerde asıl merak ettikleri sorulardan biri bu. 2017 YGS Sınav başvuruları 4 Ocak ile 18 Ocak tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav başvuru kılavuzu ise Aralık ayının son haftasında açıklanacaktır. Başvuru KIlavuzu açıklandığında sitemizde detaylı bir şekilde yayınlanacaktır. 2016-2017 YGS Başvurusu için kılavuz bilgileri ÖSYM'nin (https://www.osym.gov.tr/)adresinde belirtilen tarihler içerisinde yayınlanacaktır. 2016-2017 YGS Başvuru İşlemlerinizi de ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr/) internet adresinden kılavuz bilgileri doğrultusunda gerçekleştirebilirsiniz.
YGS Başvurusu Nasıl Yapılır?
Adaylar 2017-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna ÖSYM'nin (https://www.osym.gov.tr/) internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar sınav başvurularını 3 TL karşılığında yapacak. Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS'ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.
YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.
Mezun Öğrenciler Başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacak
Sınava meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adaylar hariç, ÖSYM tarafından merkezî yerleştirme yapılan programlar ile özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların girmeleri zorunlu olacak. Mezun durumda olan adaylardan ilk defa ÖSYS'ye başvuru yapacak olanlar başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklar. Bu adayların eğitim bilgileri, yanlarında bulunduracakları diploma veya mezuniyet belgelerine uygun olarak başvuru görevlisi tarafından sisteme kaydedilecek ve ilgili diploma/mezuniyet belgesinin onaylı bir örneği bu görevli tarafından alınacak.
YGS BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER
2017 ÖSYM Aday Başvuru Formu
Nüfus Cüzdanı (Ya da pasaport)
Mezuniyet Diploması Örneği (mezun öğrenciler için)
Diploma, transkript ( Yurt dışında okuyan öğrenciler için)
Sağlık Kurulu Raporu Örneği ( Engelli öğrenciler için)
2017 YGS Başvuru Ücreti Ne Kadar? (Bilgiler 2016 yılına aittir, Kılavuz yayınlandığında güncellenecektir)
YGS Sınav Ücreti : 55,00 TL
Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti : 15,00 TL
LYS Sınav Ücretleri (Girmek istediğiniz her bir LYS için) : 35,00 TL (Farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların 2017-LYS’lerin tamamında sınava girmeleri önerilmektedir.)
Ek yerleştirme ücreti : 15,00 TL
Başvuru Hizmeti Ücreti : 3,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Yeniden Şifre Edinme Ücreti : 5,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Fotoğraf Güncelleme Ücreti : 10,00 TL
2017 YGS Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar (Bilgiler 2016 yılına aittir, kılavuz yayınlanınca güncellenecektir.)
Adayların sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini yatırırken banka görevlisine, ÖSYS’ye başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir.
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.
Sınav/sınavsız geçiş başvuru ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER”alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
2017 YGS Sınav Giriş Yerleri ne zaman belli olur?
Sınav giriş yerleri sınavdan 2 hafta önce ÖSYM sitesinde açıklanmaktadır. Sınav giriş yerlerinizi öğrenerek çıktı almanız gerekmektedir. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Bu belgeyi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilirsiniz. Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Sınava gireceğiniz binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmeniz sınav günü size kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar yenisini internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır
2017 YGS Sınav Soru ve Cevapları ne zaman açıklanacak?
ÖSYM YGS Soru ve Cevaplarını sınavın yapıldığı akşam öğrencilerin erişimine açmaktadır.
2017 YGS Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak?
2017 YGS Sınav Sonuçları 28 Mart 2017 Salı günü açıklanacaktır. YGS Sınav sonuçlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.
Geleceğine Yön Ver!
Yükseköğretim programlarında öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirme sisteminin genel adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’dir. Her yıl 2 milyonun üzerinde öğrencimizin geleceğine yön verdiği ve emeklerinin karşılığını aldığı sınav sistemimiz YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları) olarak iki adımda gerçekleşir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.