2010 DGS Taban ve Tavan Puanları - Tıkla İndir
010 Yılı DGS Taban ve Tavan puanları açıklanmamış, ancak yüksek öğretim programları, puan dağılımları, soru kitapçıkları ve bazı ek bilgiler verilmiştir. Bugün (10 Aralık 2010) tarihinde açıklandı. 2010 DGS bilgileri sitemizde de yayaımlandı. Taban ve Tavan Puanları ÖSYM tarafından açıklandığında sitemizde yer alacak. 2010 DGS Yükseköğretim Programları, Puan Dağılımları ve diğer bilgiler aşağıda verilmiştir. Taban ve Tavan Puanlar açıklandığında sitemizde yer alacak...
2010 DGS Taban ve Tavan Puanlar
BÖLÜM 1 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI
BÖLÜM 1 YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI
BÖLÜM 2 HAM VE AĞIRLIKLI PUAN DAĞILIMLARI
BÖLÜM 2 AĞIRLIKLI PUAN DAĞILIMLARI
BÖLÜM 4-1 2010-DGS A TÜRÜNDEKİ SORU KİTAPÇIĞI
BÖLÜM 4-2 2010-DGS SINAV TESTİNİN SÖZEL BÖLÜMÜNDEKİ SORULARI A KİTAPÇIK TÜRÜNDEKİ SIRALARINA GÖRE ADAYLARIN SORULARA VERMİŞ OLDUKLARI YANITLARIN BU SIRAYA GÖRE DÜZENLENMİŞ DAĞILIMLARI
BÖLÜM 4-3 2010-DGS SINAV TESTİNİN SAYISAL BÖLÜMÜNDEKİ SORULARI A KİTAPÇIK TÜRÜNDEKİ SIRALARINA GÖRE ADAYLARIN SORULARA VERMİŞ OLDUKLARI YANITLARIN BU SIRAYA GÖRE DÜZENLENMİŞ DAĞILIMLARI
BÖLÜM 4-1 2010-DGS SINAV TESTİNİN SÖZEL BÖLÜMÜNDEKİ SORULARI A KİTAPÇIK TÜRÜNDEKİ SIRALARINA GÖRE ADAYLARIN SORULARA VERMİŞ OLDUKLARI YANITLARIN BU SIRAYA GÖRE DÜZENLENMİŞ DAĞILIMLARI
BÖLÜM 4-2 2010-DGS SINAV TESTİNİN SAYISAL BÖLÜMLERDEKİ SORULARI A KİTAPÇIK TÜRÜNDEKİ SIRALARINA GÖRE ADAYLARIN SORULARA VERMİŞ OLDUKLARI YANITLARIN BU SIRAYA GÖRE DÜZENLENMİŞ DAĞILIMLARI
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 15.10.1999 tarih ve 23847 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” uyarınca düzenlenerek ilk kez 3 Eylül 2000’ de on birinci kez de 04 Temmuz 2010 tarihinde uygulanmıştır.
Bu sınava meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programları mezunları girmiştir.
DGS’de adaylara sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanmıştır. Bu sınavda adayların sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesi amaçlanmıştır.
Sınavın sonunda her aday için sınavda alınan sayısal ve sözel puanlar, meslek yüksekokuluna girdiği yıldaki ÖSS puanları ve meslek yüksekokulunda aldığı akademik not ortalaması kullanılarak DGS puanları hesaplanmıştır. Adaylar, DGS puanları ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yükseköğretim lisans programlarına merkezi olarak yerleştirilmişlerdir.
Bu kitapta, 2010 DGS’ye giren adayların mezun oldukları meslek yüksekokulları programlarına göre ham puan ortalamaları ve standart sapmaları ile sınava giren ve yerleşen aday sayıları yer almaktadır. Bu sonuçlar, meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına, kendi mezunlarının DGS’de nasıl bir başarı gösterdiklerine ilişkin bilgi sağlayacaktır. Bu kitapta yer alan bilgiler yorumlanırken aşağıdaki hususların göz önünde tutulması uygun olacaktır.
a) 2010’da DGS’ye önceki yıllarda mezun olanlar da girebilmişlerdir. Eski yıllardaki mezunlardan özel olarak sınava hazırlanmamış olanların bazı bilgileri unutmuş olmaları doğaldır. Eski mezunların daha çok sınava girdiği bir yükseköğretim programına ait ortalamaların bu durumda olmayan diğer programlara göre daha düşük olması beklenir. Bazı adayların ise sadece sınav hakkında bilgi edinmek için sınava girmiş olabilecekleri de göz önünde tutulacak hususlardan biridir.
b) Bu kitaptaki sayısal bilgilerden anlaşılacağı gibi bazı programlardan sınava giren aday sayısı, aynı alandaki diğer programlardan daha az veya daha çok olabilmektedir. Sınava giren aday sayısının az olduğu yükseköğretim programlarında, bu adayların mezun oldukları programı temsil edemeyecekleri unutulmamalıdır.
c) Meslek yüksekokulları, sahip oldukları eğitim-öğretim olanakları yönünden önemli farklılıklar göstermektedir. Bir meslek yüksekokulundaki bir programın ortalamaları diğer bir meslek yüksekokulunun bir programı ile karşılaştırılırken bu husus göz önünde tutulmalı, karşılaştırmalar olanaklar yönünden benzer programlar arasında yapılmalıdır.
Bilgiler ÖSYM Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürlüğü’nde derlenip, yayına hazırlanmıştır. Bu kitaptaki, bilgilerin üniversitelere, araştırmacılara, adaylara ve diğer ilgilenenlere yararlı olmasını diliyorum.
Bu kitaptaki bilgilerin derlenmesi kaynaklar 06.11.2010 tarihi itibariyle esas alınarak yapılmıştır.
Prof. Dr. Ali DEMİR
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Başkanı
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.