Zaten yapması gereken bir işi, menfaat karşılığında yapan kişinin durumu sizce nedir

Zaten yapması gereken bir işi, menfaat karşılığında yapan kişinin durumu sizce nedir
Zaten yapması gereken bir işi, menfaat karşılığında yapan kişinin durumu sizce nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Zaten yapması gereken bir işi, menfaat karşılığında yapan bir kişi çıkarcılık yapıyor demektir. Böyle bir kişinin ahlaki problemleri olduğunun bir kanıtıdır. Bir insanın görevini yapması onun sorumluluğudur. Bu görevi yapmaması düşünülemez ondan beklenen bir işi tabiri caizse fırsata çevirmek bundan menfaat devşirmek ahlaki değildir.

Şöyle düşünelim öğretmenlik mesleğini yapan bir kişi öğrencilere bir şeyler öğretmekten dolayı velilerden menfaat talep etmesi çok yanlıştır çünkü öğretmenin zaten yapması gereken iş budur ve bunun karşılığında maaş almaktadır. Buna rağmen öğretmen öğrenci velilerinden bir şeyler talep ederse haksız kazanç elde etmiş olur.

23
0
23
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.