Yüce Allah, inananların niçin temiz olmasını istemiştir
Temizlik kavramı, İslam dininin temel esaslarından birisidir. Hz. Muhammed (s.a.v), Kur'an'ı Kerim bizlere bu konuyu ve durumu çok açık bir şekilde ifade etmektedir. İslâm dini temizlik üzerine kurulmuştur. Müslüman kişinin ilk vasfı temiz insan olmasıdır. Temiz olan kişiler hem çevresi tarafından sevilir hemde Allah (c.c) tarafından sevilir.
Kuran'da bildirilen anlamda maddi ve manevi temizlik, yeryüzünde yalnızca samimi olarak iman edenlerde tecelli eder. Kuran ahlakından uzak yasayan cahiliye toplumlarında ise genellikle ince düşünceden yoksun, üstün körü bir temizlik anlayışı hakimdir. Bu kimseler çoğu zaman temizlik konusunda oldukça yetersiz bir bilgiye sahiptirler. Temizliği kendilerince bir yük olarak görürler. Temiz olmaya yönelik istekleri az, bu yöndeki çabaları da son derece zayıftır. İşte bu kimselerin sahip oldukları yanlış temizlik anlayışında sağlık ve hijyene ilişkin pek çok detayın nasıl göz ardı edildiği, yazı boyunca değineceğimiz konulardan biri olacaktır.
Kur'an'da yer alan ayetlere göre;
Sana kadınların ay hâlini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay hâlinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever.” (Bakara suresi, 222. ayet)
Yukarıda yer alan ayette Yüce Allah, insanlara hem öğüt vermekte hemde uyarmaktadır. Allah'ın çok tövbe edenleri ve çok temizlenenleri sevdiğinden bahsediliyor. Allah'ın huzuruna her anlamda temiz çıkmak önemlidir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.