YÖKDİL Sınavı giriş belgeleri erişime açıldı

YÖKDİL Sınavı giriş belgeleri erişime açıldı
YÖK'ün koordinasyonunda ilk kez 5 Mart'ta yapılacak olan YÖKDİL Sınavı'nın giriş belgeleri internet üzerinden erişime açıldı.
YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) için geri sayım başladı. YÖK tarafından bu yıl ilki yapılacak olan YÖKDİL sınavı 5 Mart 2017 Pazar günü 35 sınav merkezinde saat 9.30'da başlayacak. Sınava, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar, yabancı dil seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar katılacak. Başvuru süreci 7 Şubat'ta sona eren YÖKDİL sınavı için giriş belgesi alma ekranı bugün erişime açılacak. Sınavda adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecek. Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazacakları yazılar için yanlarında, koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurmalıdır.
 

YÖKDİL Sınavı nedir?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.
 
YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.
 
Örnek Sorular-1 için buraya tıklayınız.
Örnek Sorular-2 için buraya tıklayınız.

YÖKDİL Sınav Takvimi

Aday Başvuruları : 30 Ocak - 10 Şubat 2017
Sınav Giriş Belgelerinin Yayımlanması : 27 Şubat 2017
Sınav Tarihi : 5 Mart 2017

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.