YLSY için yabancı dil seviye puanları yeniden belirlendi

YLSY için yabancı dil seviye puanları yeniden belirlendi
2015 YLSY - Yurt Dışı Dil Kurslarına Katılmak İçin Gerekli Olan Yabancı Dil Seviye ve Puanları Yeniden Belirlendi

Bakanlığımızın koordinesinde yurt dışında düzenlenecek dil Kurslarına katılmak isteyen öğrencilerden istenecek yabancı dil seviyeleri ve puanları 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile belirlenmişti.

Bakanlığımız yetkilileri ile yurt içi dil kursu merkezi olarak belirlenen üniversitelerin yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen YLSY Yabancı Dil Çalıştayında yurt dışında dil öğrenimi görmek isteyen öğrencilerden istenen yabancı dil baraj puanlarının, yurt dışında nitelikli bir lisansüstü öğrenim süreci için yeterli olmadığı belirtilmiş ve bu puanların yeniden belirlenmesine ilişkin tavsiye kararı alınmıştır.

Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde 2015 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzunun ilgili hükümlerinde değişikliğe gidilerek yurt dışında düzenlenecek kurslarda dil öğrenimi görmek isteyen öğrencilerden istenen asgari seviyeler ve puanlar yeniden belirlenmiştir. Yurt dışında dil öğrenimi görmek isteyen öğrencilerin aşağıdaki tabloda belirtilen seviyeleri veya puanları Bakanlığımıza ibraz etmeleri zorunludur.

Yurt içi dil kurslarına katılmayan öğrenciler de yurt içi dil kurslarına devam eden öğrenciler için açılacak yurt dışı dil kursları tercihlerine başvurabileceklerdir. Aşağıdaki tabloda belirtilen seviyeleri veya puanları ibraz eden öğrenciler yurt dışı dil kurslarına katılabileceklerdir.

İlgililere duyurulur.

Sınav Adı

Seviye/Puan

Arapça YDS / ÜDS / KPDS

50

TOEFL - IBT

79

TOEFL - PBT

548

TOEFL - CBT

211

CAE

B

CPE

C

FCE

C

PEARSON PTE Akademik

71

IELTS

6.0

TELC Deutsch GmbH ve Diğer Almanca Sınavlar

B2

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.