Yeterlilik Sınavı Kalktı, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) geldi

Yeterlilik Sınavı Kalktı, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) geldi
Diyanet İşleri Başkanlığınca İmam-Hatip Müezzin Kayyum ve Kuran kursu öğretici alım sınavlarında kullanılan Yeterlilik sınavı kaldırıldı.
PEKİ NEDİR BU DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ TESTİ (DHBT) ?

Diyanet İşleri Başkanlığınca İmam-Hatip Müezzin Kayyum ve Kuran kursu öğretici alım sınavlarında kullanılan Yeterlilik sınavı kaldırıldı. Yerine din hizmetleri alan bilgisi testi DHBT getirildi. DHBT sınavı ÖSYM tarafından yapılacak , Lise mezunları, Önlisans Mezunları ve Lisans Mezunları için ayrı ayrı puan hesaplaması yapılacak, bundan sonra Kuran kursu öğreticisi imam hatip ve müezzin kayyum kadrolarına ilk defa açıktan atanacaklara veya sözleşmeli atanacaklara bu puan hesaplanarak yerleştirme yapılacak
Puan türleri : 
Lise Mezunları için KPSSP-122
Yüksekokul Mezunları için KPSSP-123
Üniversite Mezunları için KPSSP-124 Puan türü hesaplanacak ve yerleştirmede bu panlar kullanılacak 

ESKİ YETERLİLİK PUANLARI NE OLACAK?
Eski yeterlilk puanlarının geçerlilik süresi sonuna kadar kullanılıp kullanılamayacağına dair Diyanet işleri başkanlığınca bir açıklama yapılmış değil, ancak yeni sistemde puan hesaplama yapılırken çözülen soruların KPSS sorluarının 0,15 ile DHBT sorularının ise 0,30 ve 0,40 ile çarpılması sonucu ortaya KPSSP-122 puanı gibi tek bir puanın çıkması eski yeterlik sınav sonuçlarının kullanılamayacağı anlamına gelebilir. Kanaatimiz bu yöndedir. Diyanet işleri başkanlığı ilerleyen tarihlerde bu konuda açıklamaya yapacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

19.02.2014
BAŞKANLIK
 
DUYURU

 
Bilindiği üzere Başkanlığımız Kur an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda, Başkanlığımızca yapılan sınav sonucunda her bir unvan için verilen yeterliğe sahip olma şartı aranmaktadır.
Açıktan atamalar ve sözleşmeli alımlar, belirlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanına sahip olanlardan KPSS puanı başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının üç katına kadar adayın çağrıldığı sözlü sınav sonucu başarı sırasına göre yapılmaktadır.
Başkanlığımız ilgili mevzuatında söz konusu kadrolara 15 Ekim 2014 tarihinden sonra atanacaklar için yeterlik şartı kaldırılarak; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Başkanlığımız arasında imzalanan protokol ile KPSS ye Başkanlığımız din hizmetleri sınıfına ait kadrolara atanmak isteyenlerin mesleki bilgilerinin ölçüleceği Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) eklenmiştir.
Bu itibarla, Başkanlığımız din hizmetleri sınıfına ait kadrolarına 15 Ekim 2014 tarihinden sonra ilk defa açıktan veya sözleşmeli atanacakların KPSS de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna ek olarak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) oturumuna katılmaları ve bu iki oturum sonucunda alacakları puanlara göre hesaplanacak KPSSP-122 (ortaöğretim mezunları için), KPSSP-123 (ön lisans mezunları için) ve KPSSP-124 (lisans mezunları için) puanlarına sahip olmaları gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum