Yaz mevsiminde Sinop’ta hava Mersin’den daha geç kararmaktadır

Yaz mevsiminde Sinop’ta hava Mersin’den daha geç kararmaktadır
Yaz mevsiminde Sinop’ta hava Mersin’den daha geç kararmaktadır, bunun temel nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesinin sonucunda gece ve gündüz meydana gelmektedir. Bununla beraber güneşin geliş açıları da dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesine bağlı olarak değişmektedir. Yaz mevsiminde günler, kuzey yarım kürede uzun olmaktadır.

Yaz mevsiminde ülkemizin kuzeyinde bulunan Sinop’ta, hava Mersin’den daha geç kararmaktadır. Çünkü dünya kendi ekseni etrafında saat yönünün tersinde döner. Güneş, ilk kez Sinop’ta doğduğu için ilk kez batması da Sinop'ta Mersin'den önce batar. Bu nedenle Sinop’ta önce hava kararmakta ve git gide batıya doğru hava kararmaya devam etmektedir.

12
76
5
57
44
210
280
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.