Yaşadığınız yerde yerleşme ve ekonomik faaliyetlerdeki değişimlerin doğal çevre üzerindeki etkileri nelerdir

Yaşadığınız yerde yerleşme ve ekonomik faaliyetlerdeki değişimlerin doğal çevre üzerindeki etkileri nelerdir
Yaşadığınız yerde yerleşme ve ekonomik faaliyetlerdeki değişimlerin doğal çevre üzerindeki etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sanayi devrimi sanayi faaliyetlerinin doğmasına neden olmuştur. Bu dönemde küçük bir kasaba halindeki yerleşim yerleri büyüyerek büyük bir şehir haline gelmiştir. Sanayi tesislerinde artan hammadde ihtiyacı madencilik sektörünün, üretimin tüketiciye ulaştırılma kaygısı ulaşım sektörünün, tüm bu faaliyetlerle zenginleşen insanın ise dinlenme ihtiyacı turizm sektörünün ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Sanayi devrimi ile açılan yeni iş sahaları insanların sanayi bölgelerine göç etmesine yol açmıştır.  Farklı ekonomik özelliklere sahip bölge insanlarının yaşayışlarında, ilişkilerinde ve sosyokültürel olaylara bakış açılarında farklılıklar görülmeye başlamıştır. Örneğin bir tarım şehri insanları ile turizm şehri insanlarının yaşam biçimleri farklılıklar göstermiştir.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.