Yaşadığınız yerde namaz vakitleri yıl içinde sürekli niçin değişmektedir

Yaşadığınız yerde namaz vakitleri yıl içinde sürekli niçin değişmektedir
Yaşadığınız yerde namaz vakitleri yıl içinde sürekli niçin değişmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz vakitleri, yazları sürekli uzar, kışları ise sürekli olarak kısalır. Bunun temel nedeni günlerin kısalması ve uzamasıdır. Bu da dünyanın günlük hareketleri ve yıllık hareketleri nedeniyle meydana gelmektedir. Yıllık hareketi sonucunda mevsimler oluşur, günlük hareketi sonucunda güneşin geliş açıları değişir.

Namaz vakitleri güneşin geliş açılarına göre kılındığı için dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesine ve yıllık hareketinin bir sonucu olan mevsimlerin gerçekleşmesine bağlıdır. Güneşin taradığı yerler yerel saat farkından dolayı güneşin doğduğu yerlerde namaz vakitleri erken, battığı yerlerde namaz vakitleri geç olur. Böylece namaz vakitleri sürekli değişir.

Dünyanın güneş çevresindeki (Yıllık Hareket) Hareketinin bir sonucudur bu. Çünkü güneşin doğuş ve batış saatleri değişmektedir.

302
200
600
100
700
100
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.