Yaşadığınız ya da tanık olduğunuz haksızlıklara nasıl tepkiler verirsiniz

Yaşadığınız ya da tanık olduğunuz haksızlıklara nasıl tepkiler verirsiniz
Yaşadığınız ya da tanık olduğunuz haksızlıklara nasıl tepkiler verirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşadığım ya da tanık olduğum haksızlıklara karşı sessiz kalmam ve mutlaka hakkimi ararım. Bir haksızlık gördüğümde itiraz ederim. Haksızlığı ortadan kaldırmak için çalışırım. Gerekirse tartışırım. Eğer bir sonuç alamazsam ilgili yerlere müracaat ederim. Ben olsam, önce haklı olduğuma inanıyorsam sonuna kadar hakkımı korumak için çalışırım. Eğer karşıdaki kişilere karşı sözlerim yetersiz kalırsa yardım isterim. Haksızlık karşısında büyüklerimizden ve yasalardan yardım istemek çok doğal ve doğru bir davranıştır.

Yasamım suresince haksızlık yaşamadım ancak böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsam kesinlikle sessiz kalmam ve hakkimi sonuna kadar ararım.

  • Haksızlığa uğrayan birini görürsem ve o kişi kendisini savunamıyor, hakkini aramakta korkuyor ya da çekiniyorsa, olaya müdahale ederim ve kişinin hakkini savunurum.
  • Kişinin hakkını savunmasına direkt olarak yardımcı olamadıysam, onun kanun aracılığı ile yargıya başvurmasını sağlarım ve o kişiye bu yolda destek olup, cesaret veririm.
  • Haksızlığa uğramaktan hoşlanmam ve haksızlık yapan kişileri de sevmem. Kişilere haksızlık etmek, onların hakkini gasp etmek doğru bir davranış değildir. Böyle bir olay ile karşılaşıldığında kesinlikle sessiz kalınmamalı, kişi haklarını sonuna dek savunmalı ve hiçbir şeyden çekinmemelidir.
  • Haklarımız devlet tarafından kanunlar ile korunmaktadır ve kimse bize haksızlık yapma lüksüne sahip değildir, olamaz da..

362
321
371
44
51
64
141
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.