Yaklaşık 5 · 10⁶ N ağırlığındaki bir ekskavatörde neden tekerlek yerine zincir paletler tercih edilir

Yaklaşık 5 · 10⁶ N ağırlığındaki bir ekskavatörde neden tekerlek yerine zincir paletler tercih edilir
Yaklaşık 5 · 10⁶ N ağırlığındaki bir ekskavatörde neden tekerlek yerine zincir paletler tercih edilir, bu ekskavatörün toprak yüklediği damperli kamyonda oldukça geniş tekerlekler kullanmanın yararı nedir

Soru : Yaklaşık 5 · 10N ağırlığındaki bir ekskavatörde neden tekerlek yerine zincir paletler tercih edilir? Bu ekskavatörün toprak yüklediği damperli kamyonda oldukça geniş tekerlekler kullanmanın yararı nedir?

Ödev cevabı kısaca : Ekskavatörlerde paletler, zorlu arazi koşullarında daha iyi çekiş sağlayarak toprak yüklemeyi kolaylaştırır ve zemin basıncını azaltır. Bu nedenle ekskavatörlerde tekerlekler yerine paletler tercih edilir. Damperli kamyonlarda ise geniş tekerlekler, daha fazla yük kapasitesi, daha düşük yükseklik ve daha iyi yol tutuşu sağlar, bu nedenle tercih edilir. Her iki araç türünün özellikleri, kullanım amaçlarına ve çalışma koşullarına bağlı olarak seçilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.