Velilere kovid-19 taahhütnamesi imzalatılacak

Velilere kovid-19 taahhütnamesi imzalatılacak
Türkiye'de milyonları ilgilendiren başlıklardan birini oluşturan eğitim kurumlarıyla ilgili düzenlemelerin nasıl uygulanacağı merak konusu oldu.

Birçok il ve ilçede derslik yetersizliği yüzünden sıralarda 3-4 öğrenci otururken, Bilimsel Danışma Kurulu, “sınıf, çalışma salonları, işlikler, yemekhane, kantin gibi toplu kullanım alanlarında kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmeli, okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılması” kuralı getirdi. Kurulun rehberine göre dersler en az kişiyle yapılacak, öğretmen ile öğrenciler arasında en az 1 metre mesafe olacak. Damlacık oluşturması nedeniyle yüksek sesle konuşulmayacak.

VELİLER TAAHHÜTNAME İMZALAYACAK

Okulların açılmasıyla birlikte velilere iki nüsha “Bilgilendirme formu ve ” imzalatılacak, bir nüshası okulda, bir nüshası velide bulunacak. Taahhütnamede COVID-19 bulguları sıralanarak velilerin çocuklarında bu bulgulara rastlaması halinde, çocuğunu okula göndermemesi, okul yönetimini bilgilendirmesi isteniyor.

BİLGİLENDİRME FORMU VE TAAHHÜTNAME

Çocuğumun ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayeti olması durumu ile aile içerisinde solunum yolu şikayetleri gelişen veya solunum yolu enfeksiyonu hikayesi ile hastane yatışı yapılan kişi varlığında ya da COVID-19 tanısı alan kişi bulunması durumunda çocuğumu kuruma getirmemem ve bu durumu okula bildirmem gerektiği konusunda bilgilendirildim.

Yukarıda belirtilen durumlarda çocuğumu okula getirmeyeceğimi ve getirmeme sebebimi okul yönetimine bildirmeyi kabul ve taahhüt ederim.  …/… / 20…

covid-taahhutname-formu.jpg

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.