Üzümün çöpü var, armudun sapı

Üzümün çöpü var, armudun sapı
Üzümün çöpü var, armudun sapı, hiçbir konunun kendine göre ufak olumsuzlukları bulunabilir. Bir işin olumlu yönleri dururken, olumsuz olanları üzerinde yoğunlaşmak doğru değildir" anlamında bir söz

Üzümün çöpü var, armudun sapı anlamı şu şekilde :

Her konunun kendine göre ufak olumsuzlukları bulunabilir. Bir işin olumlu yönleri dururken, olumsuz olanları üzerinde yoğunlaşmak doğru değildir.

Her konunun kendine göre olumlu ya da olumsuz özellikleri bulunur. Ama her şeyi olduğu gibi kabul etmekte fayda vardır. Bir işin olumlu yönlerini görmek varken, olumsuz yönlerine odaklanmak yanlış olur.

Bir şeyi her yönü ile kabullenmeliyiz. Her şeyin kendine göre küçük de olsa olumsuz yanları olabilir. Bir işin olumlu yönleri varken, olumsuz olanları üzerinde yoğunlaşmak doğru değildir. Örneğin evlenen bireyler eşlerinin akrabaları ile de yakınlık kuracaklarını, onlarla iletişim içinde olacaklarını unutmamalıdırlar.

Başarısızlıklarına veya çalışacakları işe sürekli bahane uyduran insanlardan, sorumluluk ve başarı beklemek hayaldir. İnsan bahane değil, çözüm üretirse başarıyı yakalayabilir.

Etiketler :
1
2
1
1
1
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.