Üretim-tüketim ilişkilerinde ahlaki ilkeler gözetilmezse sizce ne tür olumsuz sonuçlar doğar

Üretim-tüketim ilişkilerinde ahlaki ilkeler gözetilmezse sizce ne tür olumsuz sonuçlar doğar
Üretim-tüketim ilişkilerinde ahlaki ilkeler gözetilmezse sizce ne tür olumsuz sonuçlar doğar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Üretim ve tüketim faaliyetlerinde beşeri etkenlerden bahsetmek mümkündür. Bu nedenle ahlaki ilkelerin varlığı söz konusu olmaktadır. Ahlaki değerler dürüst ve samimi olmayı, adil ve insaflı olmayı gerektirir. Bu değerlerin ilkeler halinde yerine getirilmemesi olumsuz sonuçlara yol açmaktadır.

Üretim ve tüketim ilişkilerinde çalmak, kandırmak, yalan söylemek, olduğundan farklı göstermek gibi ahlaki ilkelerin çiğnenmesi olaylarının yaşanması olumsuz sonuçlar olarak insanların sömürülmesi, gasp edilmesi, kandırılması, dolandırılması gibi olayların meydana gelmesine neden olur. Bu nedenle üretim ve tüketim ilişkilerinde ahlaki ilkelere dikkat etmek, bu ilkeleri korumak gerekir.

68
6
64
45
3
14
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.