Ünlü Türk şairleri hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız

Ünlü Türk şairleri hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız
Ünlü Türk şairleri hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız, bu şairlerden birine ait bir şiiri defterinize yazarak sınıfa getiriniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ünlü Türk şairleri hakkında güvenilir kaynaklardan araştırma yapınız, bu şairlerden birine ait bir şiiri defterinize yazarak sınıfa getiriniz

Ödev cevabı kısaca : Ahmet Haşim (1884-1933), Türk edebiyatının önemli şairlerinden biridir. İstanbul’un sembollerinden biri olarak kabul edilir. İç dünyasını ve şehir yaşamını lirik bir dille anlatan şiirleriyle tanınır. İşte onun “Bir Şehre Bakıyorum” adlı şiirinden bir bölüm:
Bir şehre bakıyorum
Gözlerim gözlerine değiyor
Gözkapaklarım kirpiklerine
Ellerim ellerine değiyor
Bir şehre bakıyorum

Bu dizeler, Ahmet Haşim’in İstanbul’a olan sevgisini ve şehir yaşamının derinliklerini yansıtan güzel bir örnektir. Şairin eserleri, insanın iç dünyasına dokunan ve düşündüren bir güzellik taşır.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Nazım Hikmet Ran, 20. yüzyılın en etkili şairlerinden biridir. İşte onun hakkında kısa bir bilgi ve bir şiiri:

Nazım Hikmet Ran Kimdir?

  • Doğum Tarihi ve Yeri: 14 Ocak 1902, Selanik, Osmanlı İmparatorluğu
  • Ölüm Tarihi ve Yeri: 3 Haziran 1963, Moskova, SSCB
  • Eserleri: Nazım Hikmet’in şiirleri elliden fazla dile çevrilmiş ve birçok ödül almıştır. Türkiye’de serbest nazımın ilk uygulayıcısı ve çağdaş Türk şiirinin en önemli isimlerindendir.

Nazım Hikmet’in “Seni Düşünmek” Adlı Şiiri:

Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey,Dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey...Fakat artık ümit yetmiyor bana,Ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum...

Bu dizeler, Nazım Hikmet’in iç dünyasını ve duygusal derinliğini yansıtan güzel bir örnektir. Şairin eserleri, insanın ruhuna dokunan ve düşündüren bir güzellik taşır.

Bu şiiri defterinize yazarak sınıfa getirebilirsiniz. Nazım Hikmet’in eserleri, edebiyatımızın en değerli hazinelerinden biridir.

140
450
139
137
154
209
427
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.