Üniversite Vize sınavları ertelenecek mi

Üniversite Vize sınavları ertelenecek mi
YÖK Başkanı vize sınavları ertelenecek mi sorusuna "Üniversiteler karar verecek" dedi.

YÖK Başkanı Saraç, vize sınavları ertelenecek mi şeklindeki sorusuna "Üniversiteler karar verecek. Online sınav olup olmayacağına üniversiteler karar verecek. Online yapabilirler ama şeffaf ve denetelenebilir nitelikte olmasını istiyoruz." dedi.

2019-2020 Öğretim yılının 2. dönemi normal takviminde vize sınavlarının yaklaşmış olduğu şu günlerde bu sınavların akıbeti ve uygulamanın nasıl olacağı konusunda kafalarda soru işareti bulunuyor. Konuyla ilgili soruya YÖK Başkanı Yekta Saraç cevap verdi.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, ''Mevzuat düzenlemesiyle, Uzaktan Öğretim Usül ve Esaslarında önemli değişiklikler yapılarak uzaktan öğretim altyapıları hazır olan üniversitelere, bu dönemle sınırlı olmak kaydıyla, tüm alanlarda uzaktan öğretim yapma imkanı sağlıyoruz. Bu maksatla uzaktan öğretim yapma konusunda mevzuat değişikliğine gidilmiştir.'' dedi.
YÖK Başkanı Yekta Saraç, vize sınavları ertelenecek mi şeklindeki soruya "Üniversiteler karar verecek. Online sınav olup olmayacağına üniversiteler karar verecek. Online yapabilirler ama bu halde denetleme yapacağız" dedi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.