Ülkemizde anayasal bir hak olan düşünceyi açıklama özgürlüğünün bize ve topluma katkıları nelerdir

Ülkemizde anayasal bir hak olan düşünceyi açıklama özgürlüğünün bize ve topluma katkıları nelerdir
Ülkemizde anayasal bir hak olan düşünceyi açıklama özgürlüğünün bize ve topluma katkıları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplum içerisinde her insana tanınmış belirli haklar bulunmaktadır. Bu haklar, insan hakları olarak ifade edilmektedir. Bu kapsamda birçok hak, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kapsamında Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş ve devletler tarafından kabul edilmiştir. Ülkemiz anayasası da bu kapsamda insanlara haklar tanımıştır.

Düşünceyi açıklama özgürlüğü hakkı, insan hakları evrensel bildirgesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasınca tanınmış bir haktır.

Toplum içerisindeki her bir birey gerek yetişme koşulları gerekse de aldıkları eğitim doğrultusunda farklı düşünce yapısına sahiptirler. Bu durum, insanlar arasında farklılıklar meydana getirmektedir. Bu düşüncelerini serbest olarak açıklayan toplumlarda düşünce açısından büyük bir zenginlik meydana gelmektedir. Bu toplumlarda insanlar birbirleri fikirlerine saygı göstermekte, barış olanakları artmaktadır.

Düşünceyi açıklama özgürlüğü, bir insanlık hakkıdır. Bu insanlık hakkının hukuki olarak teminat altında olması gerekir. Devletler de kanuni olarak düşünce özgürlüğünü korumak adına önlemler alırlar. Düşünce özgürlüğüne sahip olmak bize ve topluma katkı da sağlar.

Eğitimin gelişmesi, ekonominin dengelenmesi, kültürün nesillere aktarılması, bilim ve sanatın gelişmesi, tekniğin ilerlemesi adına düşünce özgürlüğünün korunması ve düşüncelerin açıklanması noktasında özgürlüklerin ortaya konması da gerekir. Düşünce özgürlüğü, dünyanın her yerinde hukuki ve kanuni olarak korunmaktadır. Bu da insanlığın ilerlemesi adına lüzumlu görülmektedir. Düşünce özgürlüğü çok değerlidir.

331
300
301
302
304
302
304
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.