Türkler, Orta Asya’dan nerelere göç etmiştir

Türkler, Orta Asya’dan nerelere göç etmiştir
Türkler, Orta Asya’dan nerelere göç etmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Türkler ana yurtları Orta Asya olan coğrafyadan cihanın dört bir yanına yayılmışlardır. Orta Asya toprakları günümüzde de Türklerin ana yurdudur. Birçok Türk devleti Orta Asya coğrafyasında yer almaktadır. Türklerin birçok farklı coğrafyaya göç ederek kendilerine yeni yurtlar bulmaları ve devletler kurmaları da tarihi değiştiren seyirler arasında yer almaktadır.

Türkler Orta Asya’dan ağırlıklı olarak kuzeyden Sibirya’ya, doğudan Çin ve civar coğrafyalara, güneyde Hindistan ve Afganistan’a, batıda Karadeniz civarına ve oradan da İran, Irak, Suriye, Mısır ve Anadolu’ya göç etmişlerdir. Türklerin Anadolu’ya girişi İran üzerinden olmuştur. Türkler dünyanın dört bir yanına yayılması başarmıştır.

8
9
0
3
24
1
130
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum