Türkiye’nin diğer Türk devletleriyle çeşitli alanlarda iş birliği yapması konusunda neler düşünüyorsunuz

Türkiye’nin diğer Türk devletleriyle çeşitli alanlarda iş birliği yapması konusunda neler düşünüyorsunuz
Türkiye’nin diğer Türk devletleriyle çeşitli alanlarda iş birliği yapması konusunda neler düşünüyorsunuz bu konuda sizler kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, günümüzde siyasetteki etki alanını geliştirerek özellikle Türki cumhuriyetlerle yeni yakınlıklar tesis etmektedir. Bu yakınlıklar sosyal, kültürel yakınlıklar olduğu kadar ekonomik ve ticari yakınlıklar da olmaktadır. Türkiye, Türk devletlerinin doğal kaynakları üzerinden anlaşmalar yaparak ve karşılığında gıda ihracatı gerçekleştirerek iki taraflı kalkınma sağlamaktadır.

Türkiye özellikle Türk devletleriyle yakınlık tesis ederek dış kuvvetlere karşı milli bir birlik oluşturmak için sosyal, kültürel ve ekonomik bir güç oluşturmaktadır. Türkiye’nin bu politikası bir iç politikadan çok dış politika olarak şekillenmektedir. Türkiye’nin yakın coğrafya ile bu şekilde siyasi hamleler içinde olması iç siyasette de olumlu etkiler oluşturmaktadır.

0
2
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.