Türkçe Yeterlilik Sınavı başvuruları

Türkçe Yeterlilik Sınavı başvuruları
Yunus Emre Enstitüsü yaptığı "Türkçe Yeterlik Sınavı"nın başvurularının 3 Temmuz- 4 Ağustos arasında yapılabileceğini açıkladı.
Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) yapılacak 2017'nin üçüncü "Türkçe Yeterlik Sınavı" için başvurular başladı.
 
YEE'den yapılan açıklamaya göre, 12 Ağustos'ta yapılacak sınav için başvurular 3 Temmuz- 4 Ağustos arasında yapılabilecek.
 
Okuma, dinleme, yazma ve konuşma olarak 4 temel dil becerisinin ölçüldüğü sınavda başarılı olan adaylara B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilecek.
 
Türkçe Yeterlilik Sınavı, yılda 3 kez yapılıyor.

Dünya YEE ile Türkçe öğreniyor

YEE, 40 ülkede 50 enstitü ve dünyanın farklı ülkelerinde yaklaşık 100 irtibat noktasıyla şimdiye kadar 100 bin kişiye Türkçe öğretti.
 
Uluslararası alanda uygulanan ve YEE tarafından geliştirilen Türkçe Yeterlilik Sınavı ile Türkçenin uluslararası ölçekte standart bir sınava kavuşması ve yurt dışından öğrenci kabulünü kolaylaştıran politikalara destek olunması amaçlanıyor.
 
Türkçe Yeterlik Belgesine sahip olanlar, Türkiye'de herhangi bir üniversitede eğitim alma hakkı kazandıklarında Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf tutuluyor.
 
Bu arada Türkçe Yeterlik Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgiye "tys.yee.org.tr" adresinden ulaşılabilir.
12 Ağustos 2017 Türkçe Yeterlik Sınavı İlanı
 
12.08.2017 tarihinde yurt dışında Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde, Ankara'da Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) yapılacaktır.
Uluslararası ölçekte gerçekleştirilecek sınava Türkçe öğrenen ya da Türkçe seviyesini ölçmek isteyen herkes katılabilir. Adaylara başarılı olmaları durumunda Türkçe Yeterlik Belgesi verilecektir.
 
Başvuru Tarihleri: 03 Temmuz-04 Ağustos 2017
Sınav Tarihi: 12.08.2017
Sınav Saati: 10.00
 
Başvuru Merkezleri: Yunus Emre Enstitüsü ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri
 
Not: Sınava girmek isteyen adayların Ankara’da Yunus Emre Enstitüsüne, yurt dışında Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezlerine şahsen veya e-posta ile başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.