Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım derslerinin uygulama sınavları kaldırıldı

Türk Dili ve Edebiyatı/Dil ve Anlatım derslerinin uygulama sınavları kaldırıldı
Türk Dili ve Edebiyatı dersinin geçen sene değişen müfredatıyla uygulamaya konan ve uygulamasında oldukça kafa karışıklığı yaşanan Dil ve Anlatım/ Türk dili ve edebiyatı dersinin uygulama sınavları kaldırıldı.
16 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği değişiklikleri kapsamında yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı yapılmaya devam edecek.
 
Yönetmeliğin 25. maddesi "h" bendinde şöyle deniyor.
 
"h) Yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.”
“Sınavlar her alanın öğretim programlarında öngörülen ölçme ve değerlendirme ölçütlerine göre yapılır."
 
Bir önceki yönetmeliğin "h" bendinde "Dil ve Anlatım ile yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır." ibaresi vardı.
 
MADDE 25 – Aynı Yönetmeliğin 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (h) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, ikinci fıkrasına ilk cümle olarak aşağıdaki cümle eklenmiş, mevcut birinci cümlesinde yer alan “Yazılı” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.
 
“a) Haftalık ders saati sayısına bakılmaksızın her dersten en az iki sınav yapılması esastır. Sınav sayısı ve tarihleri her dönem başında zümre başkanları kurulunca belirlenir ve okul müdürünün onayından sonra e-Okul sistemi üzerinden ilan edilir. Sınavlarla ilgili gerekli tedbirler okul müdürlüğünce alınır.” “
 
b) Öğretmenin/öğretmenlerin ortak değerlendirme yapabilmelerine imkân vermek üzere birden fazla şubede okutulan tüm dersler ile güzel sanatlar ve spor liselerinde bireysel veya grup olarak okutulan derslerin yazılı ve uygulamalı sınavları ortak yapılır ve ortak değerlendirilir. Sorular ve cevap anahtarları zümre öğretmenlerince birlikte hazırlanır ve sınav sonunda ilan edilir. Bu sınavların şube ve sınıflar bazında sınav analizleri yapılır. Konu ve kazanım eksikliği görülen öğrencilerin durumları, ders ve zümre öğretmenleri tarafından değerlendirilerek konu ve kazanım eksikliği giderilir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından, yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanan alanlar hariç, işletmelerde mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıflarda ve mesleki eğitim merkezlerinde ortak sınav yapılmaz.”
“h) Yabancı dil derslerinin sınavları dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.” “Sınavlar her alanın öğretim programlarında öngörülen ölçme ve değerlendirme ölçütlerine göre yapılır.”

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.