Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programı nedir

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programı nedir
Gıda, ilaç, kozmetik ve boya endüstrisinde ekonomik değeri olan Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin biyolojik, ekolojik, genetik ve sistematik özellikleri, kültüre alınması, doğadan toplanması ve korunması, kimyasal içerikleri ve analiz yöntemleri...

temin edilmesi, üretimleri ve kalite kontrolleri, kullanım alanları ve etiği konusunda temel bilgi ve pratiğe sahip olan yardımcı teknik personeli yetiştiren bir programdır.

Programın Amacı

Gıda, ilaç ve kozmetik sanayinde ekonomik değeri olan tek ve/veya çok yıllık tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip, kamu ile özel sektörün Ar-Ge destek ve diğer personel ihtiyacına cevap verebilecek nitelikli teknik eleman yetiştirmektir.

Mezunlarına Verilen Unvan

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere “Ön Lisans Diploması” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri'' ünvanı verilir.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programında Alınan Dersler Nelerdir

Zirai Botanik, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sistematiği (Bseç), Organik Kimya, Temel Matematik, Çevre ve  Organik Tarım, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Üniversite Kültürü I (Üseç),Pozitif Psikoloji ve İletişim Becerileri (Üseç), İngilizce I, Türk Dili I, Biyokimya, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Anatomisi, Bitki Fizyolojisi, Toprak Bilgisi ve Bitki Ekolojisi (Bseç), Herbaryum Teknikleri, Türk Dili II*, İngilizce II*, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II*, Üniversite Kültürü II (Üseç), Drog Hazırlama Tekniği (Bseç), Analitik Kimya, Boya ve Parfüm Bitkileri Değerlendirme Teknolojisi, İlaç ve Tıbbi Bitkileri Değerlendirme Teknolojisi (Bseç), Fitoterapi ve Aromaterapi I, Seçmeli Ders, Mesleki Uygulama I, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştirme Tekniği (Bseç), Baharat ve Keyif Bitkileri Değerlendirme (Bseç), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Muhafaza ve Pazarlama, Fitoterapi ve Aromaterapi II, Tıbbi ve Aromatik, Bitkiler Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele, Yaz Stajı, Mesleki Uygulama II

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Mezunlarının Çalışma Alanları Nelerdir

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programından mezun olan öğrenciler; Tarım Bakanlığı, ilaç fabrikaları, eczaneler, kozmetik sanayisi vb. gibi işletmelerde çalışma imkânı bulmaktadır.

“Tıbbi ve Aromatik Bitki Teknikeri” unvanı ile mezun olan öğrenciler, tıbbi bitki alanında kendi işlerini de kurabilmektedir.

DGS ile Lisans Programlarına Geçiş Yapabilirsiniz

Programı tamamlayan öğrencilere DGS’den aldıkları puana göre Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Kimya, Tarla Bitkileri bölümlerine geçiş imkanı sunulmaktadır.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü Maaşları Ne Kadar
 
Olası bir KPSS alımı ile kamuya atanan mezunlar 3500-3750 lira gibi bir maaşla çalışır. Özelde ise maaşlar genellikle asgari ücret seviyesindedir ki bu maaş da 2200-2500 liraya tekabül etmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.