TEOG'da tercihine yerleşemeyene adres açık lise

TEOG'da tercihine yerleşemeyene adres açık lise
Tercih listesindeki 25 okuldan birine yerleşemeyen öğrenciyi Milli Eğitim Bakanlığı yine otomatik olarak açık liseye kaydedecek

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmelerinde en büyük eleştirilerin başında, tercihlerine yerleşemeyen öğrencilerin açık liseye otomatik olarak kaydedilmesi geliyordu. Bu yıl da uygulama değişmedi. Tercih listesindeki 25 okuldan birine yerleşemeyen öğrenciyi Milli Eğitim Bakanlığı yine otomatik olarak açık liseye kaydedecek.

TEOG Yerleştirme Kılavuzu'nun yayımlanmasıyla, liselere yerleştirmelerin nasıl olacağı da ortaya çıktı. Aileler, geçen yıl olduğu gibi öncelikle "ya özel ya devlet" tercihi yapmak zorunda. Çünkü özel okula kaydolan devlet okulları için tercih listesi hazırlayamayacak. Bir başka eleştirilecek uygulama ise öğrencilerin zorunlu açık liseye gönderilmesi olacak. Öğrenciler, 25 okulun yazıldığı tercih listesindeki okullardan birine yerleşemezse açık liseye kaydedilecek.

Geçen yıl yaklaşık 200 bin öğrenci ilk yerleştirmenin ardından açık liseye gönderilmiş, bu uygulamayı eğitimciler 14 yaşındaki çocukları örgün eğitim dışına çıkardığı için eleştirmişti. Açık liseye giden öğrencilerin önünde seçenek olarak bu yıl da imam hatip, meslek lisesi ya da özel okul seçeneği kalıyor.

Kaynak:Habertürk

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.