TEOG tercihleri için geri sayım başladı!

TEOG tercihleri için geri sayım başladı!
Ortaokuldan liseye geçişte baz alınan TEOG tercihleri için geri sayım başladı. Puanların açıklanmasının ardından "2016 TEOG tercihleri ne zaman başlayacak?" sorularını yöneltmeye başladı.

Liselere girişte baz alınan Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlere çevrildi. Peki, puanlarına göre kendilerine en uygun liseyi seçmek isteyen öğrenciler için süreç nasıl olacak? 2016 yılının TEOG tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

TERCİHLER TEMMUZ AYINDA BAŞLIYOR
15 Temmuz Cuma günü başlayacak olan TEOG tercihleri -25 Temmuz Pazartesi 17:00'a kadar devam edecek. 

Öğrenci velileri tercih işlemlerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresi veya E-okul üzerinden yapabilecek. Sonuçlar 08 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından aynı gün içerisinde boş kontenjanlar da belli olacak.

NAKİL BAŞVURULARI AĞUSTOS'TA
Yerleştirmeye esas nakil işlemleri 3 dönemde yapılacak. 9-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak olan nakil başvurusu 3 tercihle olacak. Nakil işlemleri, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda yapılacak.

1.Nakil sonuçlarının açıklanması 19 Ağustos 2016
2.Nakil sonuçlarının açıklanması 26 Ağustos 2016
3.Nakil sonuçlarının açıklanması 05 Eylül 2016

YEP PUANI NASIL HESAPLANIR?
YEP puanı merkezi sınavların %70’i ile 6,7 ve 8. sınıf YBP puanlarının ortalamasının %30’unun toplanmasıyla elde edilecek.

Yılsonu Başarı Puanı (YBP) 6,7 ve 8. sınıflarda öğrencinin derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen toplam puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle elde edilir.

TEOG YEP PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) hesaplamasında da kullanılacaktır. Sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenen TEOG puanlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından yayınlanan kılavuzla cevap buldu. MEB'in TEOG kılavuzundaki tarihe göre, Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) 29 Haziran 2016 tarihinde açıklanacak. TEOG puanları açıklandığı an aşağıda verilen linkten ulaşabilirsiniz.

TEOG ÖZEL OKUL KAYITLARI HAZİRAN SONUNDA BAŞLIYOR
Özel okullar, TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlardaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek. 2016-2017 öğretim yılı için özel okul kayıtları, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler, okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.

ÖZEL OKUL TERCİHİ NASIL YAPILACAK?
Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapılacak. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk yüzde 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden karşılayabilecekler.

"Özel Okula Kayıt Yaptıracağım Tercih Yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 9 Eylül'e kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

Kaynak:Habertürk

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.