Tekbir nedir

Tekbir nedir
Dini bayramlarda Müslümanlar, kılınan namazların farzlarının ardından Teşrik Tekbirinin nasıl getirildiğini merak etmektedirler. Peki, tekbir nedir? Teşrik tekbiri nasıl ve ne zaman çekilir? İşte, tekbir ile bilinmesi gereken her şey…

Tekbir nedir, teşrik tekbiri nasıl ve ne zaman çekilir, tekbir ne zaman başlar ne zaman biter soruları özellikle Dini Bayramlarda kılınan namazlar adına en çok merak edilen konuların başında gelmektedir.

Tekbir nedir

Tekbir, Müslümanların dini bayramlarda kıldığı namazının farzından sonra "Allah’ın büyüklüğünü ve yüceliğini belirtmek için" söyledikleri “Allahuekber” sözüdür.

Teşrik tekbiri tarihi süreci

Teşrik tekbirleri namaz kılan her kişi için vaciptir. Teşrik tekbirlerinin başlangıcı ilk olarak Hz. İbrahim'in oğlu İsmail'i kurban etme olayına kadar uzanmaktadır. İbrahim (a.s) gördüğü rüya üzerine oğlunu Allah yolunda kurban etmeye karar verir. Bu olay üzerine Cebrail (a.s) "Allahu ekber Allahu ekber" diyerek tekbir getirmiştir. Bunun üzerine İbrahim (a.s)  Cebrail (a.s)’ın koçla geldiğini görür ve "Lâ ilâhe illâllahu vallahu ekber" diye cevap vermiştir.

Teşrik tekbiri ne zaman ve nasıl okunur

Teşrik tekbiri Arefe günü sabah namazının farzının ardından söylenmeye başlamaktadır. Böylece teşrik tekbirinin ne zaman okunduğu sorusunun cevabına da erişmiş oluyorsunuz. Peki, Tekbir nasıl çekilir yada getirilir?

Teşrik Tekbiri şu şekilde çekilmektedir; “Allahü Ekber Allâhü Ekber Lâ ilâhe İllâllahü Vallâhü Ekber, Allâhü Ekber ve Lillâhi'l-Hamd

Teşrik tekbiri anlamı nedir
Dini bayramlarının Arefe gününde Müslümanların çektiği tekbirin anlamı ise şöyledir;

Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah'tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah'a mahsustur…

Teşrik tekbiri ne zaman başlar
Teşrik tekbirinin ne zaman başladığı?” sorusu Müslümanların en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır.

Teşrik tekbiri, Arefe Günü sabah namazının farzlarından sonra başlamaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.