Tebbet suresinden günlük hayatımıza yönelik ne gibi ilke ve mesajlar çıkarabiliriz

Tebbet suresinden günlük hayatımıza yönelik ne gibi ilke ve mesajlar çıkarabiliriz
Tebbet suresinden günlük hayatımıza yönelik ne gibi ilke ve mesajlar çıkarabiliriz, düşüncelerinizi yazınızkonu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tebbet suresinden günlük hayatımıza yönelik ne gibi ilke ve mesajlar çıkarabiliriz, düşüncelerinizi yazınız

Ödev cevabı kısaca : Tebbet suresi, kötülüğü işleyenlerin lanetlendiği bir suredir ve bu sureden günlük hayatımıza çıkarabileceğimiz bazı ilkeler bulunmaktadır. Birincisi adalet ve dürüstlüktür. Kötülük yapanlara karşı adaletli ve dürüst olmalı, haksızlığa göz yumamalıyız. İkincisi iyilik ve yardımlaşmadır. İyilik ve yardımlaşma, kötülüğün yayılmasına karşı bir koruyucu olabilir. Üçüncüsü inanç ve sabırdır. İnançlı olmalı ve kötülüğün karşısında sabırlı olmalıyız. Dördüncüsü zulme karşı çıkmadır. Zulme karşı çıkarak insan haklarını savunmalıyız.

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla
1. Ebû Leheb helak olsun. Oldu da zaten. 2. Ona ne malı fayda verdi ne de kazandığı başka şeyler. 3. O, alev alev yanan ateşe atılacak. 4-5. Onun dedikoducu karısı da boynunda hurma liflerinden bükülmüş bir ip olduğu hâlde, odun taşıyıcı olarak (o ateşe girecektir).

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.