Tam ve yarı gölge nasıl oluşur

Tam ve yarı gölge nasıl oluşur
Tam gölge ve yarı gölge nasıl oluşur, gölge nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer bir cisim belirli bir noktadan gelen ışığı kesiyorsa ve o cismin arkasında bir karartı oluşturuyorsa bu karartıya gölge adı verilir. Gölge, yarı gölge ve tam gölge olmak üzere iki şekilde incelenir. Çünkü bir kaynaktan gelen ışığı kesen cismin arkasında ya tam gölge ya da yarı gölge oluşmaktadır. Cismin ışık kaynağına yakın ya da uzak olması da gölgenin boyu üzerinde büyük bir etkendir. Eğer cisim ışık kaynağına yakın ise gölge boyu büyük olur.

Tam gölge nedir

Bir kaynaktan gelen ışık, cisme çarpar ve cismin arkasında karartı oluşturur ve bu gölge çeşidine tam gölge adı verilir. Eğer iki farklı kaynaktan iki farklı ışık geliyorsa iki ışık kaynağının oluşturduğu karanlık bölgeye tam gölge adı verilir.

Yarı gölge nedir

Eğer iki farklı kaynaktan bir cisme ışık geliyorsa cismin oluşturduğu şekle gölge adı verilir. Eğer ışık kaynakları birbirleri ile kesişiyorsa bu durumda yarı gölge meydana gelir. Tam gölge, yarı gölgeye göre daha karanlık görünmektedir.

273
125
319
130
54
19
141
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.