Tâhâ suresinin 114. ayetinde, “…Rabb’im, benim ilmimi artır, de buyrulmaktadır. Kur’an niçin ilme önem vermekte ve ilim öğrenmem

Tâhâ suresinin 114. ayetinde, “…Rabb’im, benim ilmimi artır, de buyrulmaktadır. Kur’an niçin ilme önem vermekte ve ilim öğrenmem
Tâhâ suresinin 114. ayetinde, “…Rabb’im, benim ilmimi artır, de buyrulmaktadır. Kur’an niçin ilme önem vermekte ve ilim öğrenmemizi istemektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tâhâ suresinin 114. ayetinde, “…Rabb’im, benim ilmimi artır, de.” buyrulmaktadır. Kur’an niçin ilme önem vermekte ve ilim öğrenmemizi istemektedir? Açıklayınız.

Ödev cevabı kısaca : Kur'an, ilme ve bilgiye büyük bir önem verir. İslam, insanları sürekli olarak düşünmeye, öğrenmeye ve bilgi sahibi olmaya teşvik eder. İlim, dinî sorumlulukları yerine getirme, topluma faydalı olma ve Allah'a daha yaklaşma açısından önemlidir. İslam'ın bu tutumu, bilgi ve öğrenmenin bir Müslüman için değerli bir değer olduğunu vurgular.

161
149
155
150
149
149
146
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.