Suudi Arabistan'da Ramazan Hilali göründü mü

Suudi Arabistan'da Ramazan Hilali göründü mü
2018 Ramazan ayı hilali göründü mü yarın oruç tutulacak mı, Ramazan hilali 15 Mayıs Salı günü oruç tutacak mıyız?

Peygamber Efendimiz s.a.s hilal göründüğünde oruça başlayın derdi. Ve yine bir daha da görürseniz orucunuzu sonlandırın ve bayram yapın demişti. Bu sözü hatırlayan kişiler de hemen dünyanın her yerinde Ramazan hilali görüldümü diye merak etmeye başladı. Bizlerde bu bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Bu konu hakkındaki yani hilali gördüyseniz veya görmediyseniz yorumlar aracılığı ile bizlerle paylaşabilirsiniz.Ramazan ay Suudi Arabistan'ta hilalin görülmesi ile başlıyordu. Yarın Hicri takvimde ramazanın ilk orucu tutulacağı için bugün hilalingörünmesi gerekiyor.

 2018 Ramazan hilali göründü mü ? Suudi Arabistan, Katar, BAE, Ürdün, Kuveyt, Yemen Sudan, Kudüs...Peygamber Efendimiz'in (sas) 'Yeni ayı gördüğünüz zaman oruca başlayın ve tekrar yeni ayı gördüğünüz zaman orucunuza son verip bayram yapın.' hadis-i şerifinden hareketle hilalin görülüp görülmediği bizzat çıplak gözle de izlenmelidi. 15 Mayıs 2018 Hilal göründü mü?

2018 Ramazan Ayı Hilali Göründü mü? Detaylı haberimize eklenecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.