Sü uyur, düşman uyumaz

Sü uyur, düşman uyumaz
Sü uyur, düşman uyumaz atasözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk Türklerde askerlik özel bir meslek olarak kabul edilmemiş; kendisini, ailesini ve yurdunu korumak isteyen herkes asker olarak yetişmiştir. Türklerde askere sü ve er denilirken sü aynı zamanda ordu kavramını da ifade etmiştir.

Atalarımızın söylediği atasözlerinde biri de Su uyur düşman uyumaz. Ama buradaki “su” kelimesinin asker olduğunu yeni öğrendim. Bu atasözünden şunu anlıyorum. Atasözünü rehber edinerek gerek devlet gerek asker teşkilatımızı buna göre her zaman hazırlıklı tutmalıyız.

  • Türklerde askere ve er denilirken aynı zamanda ordu kavramını da ifade etmiştir.
  • Ordunun veya askerin uyumak gibi ihtiyaçları vardır. Ve asker bu zamanlarda savaşamaz.
  • Ama düşman her zaman fırsat kollar, en zayıf anımızda aldırmak ister. Uyku bu zayıf anlara örnek olarak verilmiş, ama ülke içi karışıklık, ekonomik zorluklar, zafer sarhoşluğu, çevre ülkeleri dost diyerek tedbir almamak da anlaşılabilir.
  • Bu yüzden her an düşman saldıracakmış gibi vatan korunmalı ve asker buna uygun olarak hazırlanmalıdır.

843
416
480
301
79
113
237
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum