Sevr Antlaşması’nın Millî Mücadele’ye etkileri

Sevr Antlaşması’nın Millî Mücadele’ye etkileri
Sevr Antlaşması’nın Millî Mücadele’ye etkileri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sevr Antlaşması bir proje olarak öne sürülmüştür. Sevr Antlaşması’nın yürürlüğe girebilmesi dış politikada baskılar da oluşturulmuştur. Mağlup olan ama galip gibi hareket etmek isteyen devletler, Anadolu halkını ve hükümetleri baskı altına almak amacıyla hareket etmişlerdir.

Sevr Antlaşması’nın, siyasi, adli ekonomik ve mali bağımsızlığı yok etmeye yönelik olması Milli Mücadele’yi olumsuz etkilemiştir. Sevr Antlaşması’nın bu şekilde baskılar oluşturması, Milli Mücadele döneminde bu durumun reddedilmesine neden olmuştur.

Sevr’in reddedilmesi Lozan Barış Konferansı’nın yapılmasını gündeme getirmiştir. Askeri başarıların siyasi baskılarla sindirilmeye çalışılması söz konusu olmuştur. Siyasi zaferlerin de engellenmesi yapılan çalışmalar arasında bulunmaktadır.

15
142
8
1
1
2
72
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.