Sanat altın bileziktir atasözünün anlamı nedir

Sanat altın bileziktir atasözünün anlamı nedir
Sanat altın bileziktir” atasözünü açıklayınız, sanat altın bileziktir anlamı nedir, sanat altın bileziktir ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz

Sanat altın bileziktir, Sanat altın bileziktir atasözünün anlamı, Sanat altın bileziktir anlamı şu şekilde :

İnsanın elindeki sanat, değeri hiç eksilmeyen altın gibidir. İnsanlar dara düşünce nasıl elindeki altını bozdurur paraya çevirirse, sanatınıda her zaman değerlendirme olanağına sahiptir. Sanat sahibi kişi her yerde iş bulur, işsiz kalmaz. Her şey gün gelir değerini yitirebilir, ancak sanat, değeri hiç eksilmeyen bir servet gibidir. Çünkü sanat, bir kimsenin bir işi her yerde, her şartta yapmasıdır.

Sanat bir kimsenin bir işi en iyi bir biçimde her yerde ve şartta yapmasıdır.

Sanatı olan bir kimse her daim her yerde kendine bir iş alanı bulabilir. Bu sanatı icra ederek para kazanıp hayatını idame ettirebilir. Bu sanatının değeri altın gibi olup her daim kişiye kazandırır. Sanat altın bileziktir sözü de bu durum için kullanılmış bir söz yapısıdır. Eskiden beri büyüklerimiz sanatı kolunda olan kişinin işsiz kalmayacağını öğüt olarak aktarmaktadır.

Sanat altın bileziktir atasözünün cümle içinde kullanımı

Genellikle büyüklerimizden duyacağımız bir cümle olan; Bak yavrum oku sanatını eline al, unutma ki sanat altın bileziktir. Bu konuyla ilgili verilecek en güzel örnek cümledir.

Etiketler :
640
218
218
60
56
81
361
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.