René Descartes’a göre mümkün olursa insan, hayatında bir kez her şeyden şüphe etmelidir

René Descartes’a göre mümkün olursa insan, hayatında bir kez her şeyden şüphe etmelidir
René Descartes’a göre mümkün olursa insan, hayatında bir kez her şeyden şüpheetmelidir, René Descartes bu düşünceyle ne anlatmak istemiş olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : René Descartes’a göre mümkün olursa insan, hayatında bir kez her şeyden şüphe etmelidir. René Descartes bu düşünceyle ne anlatmak istemiş olabilir? Tartışınız

Ödev cevabı kısaca : René Descartes, düşünce sürecini temelden sarsıcı bir şüphecilikle başlatarak, tüm önyargılardan şüphe etmeyi ve kesin bilgiye ulaşmayı amaçlamıştır. Cogito, ergo sum ifadesiyle "Düşünüyorum, öyleyse varım" diyerek, düşünen bir varlık olduğumuzu kesin bir biçimde bilmeyi vurgular. Bu şüphecilik, Descartes'ın bilgi edinme sürecini sağlam bir temel üzerine oturtma çabasını temsil eder.

20
35
15
10
10
2
91
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.