Regaib Kandili namazı

Regaib Kandili namazı
Regaip Kandili namazı hacet namazıdır ve 12 rekat dualarla olarak kılınır. Peki Regaib Kandili namazı saat kaçta ve kaç rekat olarak nasıl kılınır?

Perşembeyi cumaya bağlayan geceye denk gelen Regaib Kandili namaz ve dualarla ifade ediliyor. Regaib Kandili duasını Nihat Hatipoğlu 'ndan sizler için derledik. Regaip Kandili gecesinde kılınan namaz ise Peygamberimizin kıldığı hacet namazı. Peki 12 rekatlık regaib namazı saat kaçta ve nasıl niyet edilerek kılınır işte tüm bilgiler.

Regaib Kandili gecesi oruçlu olarak karşılanmalı ve hacet ya da tesbih namazı kılınmalıdır. Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Regaib gecesinde iki tür namaz kılardı. Bunlardan biri tesbih namazı diğeri ise hacet namazıydı. Regaib gecesi kazâsı olanın hiç değilse bir günlük kazâ namazı kılması, çok iyi olur.

Regaib namazı saat kaçta kılınır
Regaip Kandili gecesinde kılınan hacet namazı akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınır. Eğer oruçluysanız, orucunuzu açtıktan sonra bu namazı kılabilirsiniz.

Regaip kandili için hacet namazı nasıl kılınır
Regaip Kandili gecesini ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak Hacet namazı 12 rek'attir. Bu namazın kılınışı sırasında Kadir Suresi de okunabilir. Çeşitli hacet duaları olduğu için herhangi bir tanesi tercih edilebilir. Hacet duasını okuduktan sonra Allah’tan ihtiyacın giderilmesi için dilekte bulunulur. Nihat Hatipoğlu'nun anlattığına göre ise Hacet namazı şöyle kılınır;

Tesbih namazı nasıl niyet edilir
Regaip Kandilinde kılınması önerilen tesbih namazı vardır. Kandil namazına ise şöyle niyet edilir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

TESBİH NAMAZ KAÇ REKAT HANGİ TESBİH OKUNUR?
Regaip Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym". Regaip Kandili Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.

Tesbih namazı nasıl kılınır
"Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih:
-"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere,
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere, -Rükûda 10 kere,
-Rükûdan doğrulunca 10 kere,
-Secdede 10 kere,
-Secdeden doğrulunca 10 kere,
-İkinci secde de 10 kere, okunur. Böylece birinci rekat kılınmış olur.

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.

Kandil gecesi namazı ve zikirler
Regaib Kandili gecesinin ihyâsı, yatsı namazıyla sabah namazını camide cemaatle kılmakla olur. İnsan sabahlara kadar, akşamlara kadar ibadet etmiş gibi sevab kazanır. Bir başka ihyâ şekli zikirdir. Regaib Kandilinde "Lâ ilâe illallah", "Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed", "Estağfirullah", "Sübhànallah", "Elhamdülillâh", "Allahu ekber", "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm", "Allah" zikirlerini çekmek büyük sevaptır.

Regaip kandili önemi
Perşembeyi cumaya bağlayan gece, Regaib gecesidir. Her cuma gecesi de kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ bu gecede müminlere ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua red olmaz ve namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevablar verilir.

Regaib hadisleri
Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib Gecesi, Şaban'ın 15. gecesi, cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi. [İbni Asakir] Receb ayının ilk Cuma gecesini [Regaib gecesini] ihya edene, kabir azabı yapılmaz. Duaları kabul edilir.

Her kandil gecesi Allah rızası için en az 2 rekat namaz kılıp sonra seccade başında Allah rızası kazanmak. Günahların affını dilemek, Peygamberimizin şefaatini dilemek ve sonra dünya ve ahiretimiz için hayırlı dilek ve isteklerimiz. Her türlü dünya ve ahiret sıkıntılarımızdan kurtulmak için aşağıdaki tesbihler yapılıp gönlünce dua edilirse Rabbim dualarımızı geri çevirmez inşallah.

Kandil gecesi okunacak süreler ve yapılacak tesbihler
Yasin-i Şerif
Mülk süresi
Nebe süresi

100 İstiğfar ” estağfirullah el azim ve etübü ileyk”
100 salavat (Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed.)
100 La ilaheillallah
100 Elhamdülillah
100 Allahü Ekber
100 Sübhanallah
100 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim
100 Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahu vallahuekber.
100 Salavat(Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed.)

3
0
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.