PYBS sınav giriş belgesi nasıl alınır

PYBS sınav giriş belgesi nasıl alınır
Başvuruları Mart ayında gerçekleşen 2017 Bursluluk sınavı için heyecan dorukta! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuru sürecini atlatan öğrenciler, şimdi tarih araştırması yapıyor.
Binlerce öğrenciye burs şansı veren sınav 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara uygulanıyor. Peki, 2017 bursluluk sınavı ne zaman? PYBS sınav giriş belgesi nasıl alınır?
 
Bursluluk sınavları içerisindeki en önemli sınavlardan biri olan PYBS için MEB duyurusu geldi. MEB çalışma takvimine göre temel derslerden oluşan sınav, 10 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00’te gerçekleşecek.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav giriş belgesi ise, e-Okul üzerinden fotoğraflı bir şekilde 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda okuyan öğrencilere 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren erişime sunulacak. Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.

PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI HANGİ DERSLERDEN YAPILACAK?

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden, 8. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden, 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri ise Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ev Sosyal Bilimler derslerinden sınav olacak.

2017 Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Giriş Belgesi E-Okul'dan

PYBS'ye giriş belgelerini okul müdürleri e-okuldan alarak öğrencilere verecekler. PYBS giriş belgesi sınavda şart olduğu için siz de 29 Mayıs Pazartesi gününden itibaren bu belgeleri okul müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Giriş belgesi almak için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum