Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atasözünün anlamı

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın atasözünün anlamı
Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın, kişi, bir olayın sonuçlanması için elinden gelen gayreti göstermelidir. Sabırla, inançla pes etmeden dayanabildiği kadar dayanmalıdır.

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın anlamı şu şekilde :

Kişi, bir olayın sonuçlanması için elinden gelen gayreti göstermelidir.

İnsan kendi çıkarını gözetmek zorundadır. Kendisi için yararlı bir şeyi elde etme çabası içinde olmayan kişide hayır yoktur. Bir işi yaparken elde bulunan araç işi yapmıyor yada yapamıyorsa, onun var olmasıyla yok olması arasında fark yoktur.

Ortak girişilen işlerde tarafların aynı özveriyi göstermeleri gerekir. Sonuç iyi de olsa kötü de olsa, karşılıklı güven ile girişilen işlerde güveni sarsıcı davranışlarda bulunmamak gerekir. Amaca ulaşmak, kararlılık ve gayret ister. Aksi olursa iyi sonuç elde edilmez.

Azimle yola çıkan kişilerin güven vermek üzere söyledikleri bir sözdür.

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın TDK anlamı ve örnek cümle

Yararlı bir şeyi elde etmek için sonuna kadar uğraşılmalı, direnilmelidir, anlamında kullanılan bir söz.

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın Atasözünün ana fikri

Yararlı bir şeyi elde etmek için sonuna kadar uğraşılmalı, direnilmelidir.

166
145
112
139
78
78
94
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum