pH değeri nasıl ölçülür

pH değeri nasıl ölçülür
pH değeri nasıl ölçülür bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

pH ölçümü için indikatörlerden yararlanılır ya da pH kâğıdı ve pH metreler kullanılır. pH ölçmek için en yaygın kullanılan indikatör üniversal indikatördür. Üniversal indikatör çeşitli indikatörlerin bir karışımıdır. Farklı pH değerlerinde, farklı renkler alır.

Üniversal indikatör bir tür kâğıda emdirilerek 3. Etkinlik’te de kullandığınız indikatör kâğıdı ya da pH kâğıdı olarak adlandıran araçlar yapılır. pH kâğıdı çözeltiye daldırılır. Oluşan renk, renk karşılaştırma ölçütü ile karşılaştırılır; rengin karşılığı olan sayı değeri, çözeltinin pH’sini verir (Resim 3.2.2). pH metreler ise asitlik ya da bazlığı çözeltideki iyonların miktarına göre dijital olarak gösterir. Dijital olmayan, farklı pH metreler de vardır.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.