Peygamber Efendimiz'in (asm) kardeşi var mıdır

Peygamber Efendimiz'in (asm) kardeşi var mıdır
Peygamber Efendimiz'in (asm) öz kardeşi yoktur. Fakat süt kardeşleri olmuştur. Halime(ra) tarafından süt kardeşleri; Abdullah b. Hâris, Üneyse bint-i Hâris, Şeyma bint-i Hâris'tir (ra). Süveybe Hatun tarafından süt kardeşi ise Hz. Hamza'dır (ra).

Peygamber Efendimizin kaç süt kardeşi vardır isimleri nedir

Halime (ra) tarafından süt kardeşleri; Abdullah b. Hâris, Üneyse bint-i Hâris, Şeyma bint-i Hâris'tir (ra).

Süveybe Hatun tarafından süt kardeşi ise Hz. Hamza'dır (ra).

Hz. Hamza, Peygamberimizin amcalarının en küçüğüdür. Peygamberimizi emziren Ebû Lebeb'in câriyesi Süveybe daha önceleri Hz. Hamza'yı da emzirmiş olduğundan, Hamza Peygamberimizin süt kardeşi idi. Hz. Hamza ve Peygamberimiz aynı zamanda değil de farklı zamanlarda emzirmiştir. Dolayısıyla her hangi bir muhal yoktur.

Babası Abdullah, Annesi Amine Hatundur.

Zevceleri; Hz. Hatice, Hz. Aişe, Hz.Hafsa, Hz. Zeynep binti Caşh, Hz. Ümmü Seleme, Hz. Safiyye, Hz. Ümmü Habibe, Hz. Meymune, Hz. Sevde ve Cüveyriye.

Çocukları; Kasım, Zeynep, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Abdullah ve İbrahim, ( İbrahim hariç hepsi Hz Hatice r.a nındır.

Amcaları; Hz Hamza , Abbas , Ebu Talib , (adı Abdü menaftır) Ebu Leheb (adı Abdüluzza dır) Zubeyr, Abdulkabe , Muvakım , Dırar , Kusem , Muğıre , (lakabı : Haceldir ) Gaydak (adı Musabdır _ Nevfel olduğuda söylenmiştir) Avvam . { bunlardan yanalız Hamza ve Hz Abbas( r a ) Müslüman olmuştur.}[Amcalarının en yaşlısı Haris, en küçüğü Hz Abbas (r a) dır]

Halaları; Safiyye, (Zübeyr Bin Avvam’ın annesidir) Atike , Berra , Erva , Ümeyme , Ümmü Hakim el Beyza {bunlardan Safiyye ve Erva Müslüman olmuştur.}

Teyzeleri; Erva, Berre , Ümeyye , Ümmü Hakim,

Anneannesi; Abdul Uzza kızı Berre , Berrenin annesi Esed kızı Ümmü Habib onun annesi de Avf kızı Berre dir. Böylece soy ağacı uzar gider.

Babaannesi; Amr kızı Fatma'dır. Amr babası Aid, Aidin babası İmran, onun ki de Mahzundur.

Böylece soy ağacı gider.

1360
205
350
133
131
142
1164
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum