Öz denetim bilincine sahip sabırlı bir Müslüman, davranışlarında nelere dikkat eder

Öz denetim bilincine sahip sabırlı bir Müslüman, davranışlarında nelere dikkat eder
Öz denetim bilincine sahip sabırlı bir Müslüman, davranışlarında nelere dikkat eder bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öz denetim, insanların kendi yaptıklarının farkında olması anlamına gelmektedir. Öz denetim sayesinde insanlar yaptıkları fiillerin nelere mal olduğunu ve hangi amaçla yapıldığını kavrayabilirler. Öz denetim, İslam’da muhasebe anlamına gelmektedir. Muhasebe, günah ve sevap dengesinin gözetilmesi anlamına gelir. Bu denge günahlardan kaçınmak, sevapları kazanmak şeklindedir.

Öz denetim bilincine sahip sabırlı bir Müslüman, insanlara, çevreye zarar vermez. Kul hakkına girmez, çevreyi temiz tutar. Sorumluluklarının farkındadır. Görevlerini yerine getirir. Dürüst, çalışkan, azimli bir şekilde çalışır. Müslüman, güzel ahlak sahibidir. Güzel ahlak sahibi olmak örnek olmak demektir. Aile içinde, akraba içinde, toplum içinde örnek davranışlar göstermek demektir.

Öz denetim bilincine sahip sabırlı kişi;

  • Öfkeyle hareket etmez, iradesine hakim olur.
  • Başına gelen olumsuzluklar karşısında ümitsizliğe kapılmaz
  • İşlerinde davranışlarında tepkilerinde ölçülü olur
  • Nefsinin her isteğine boyun eğmez
  • Kararlarında aceleci davranmaz
  • Her türlü haramdan uzak durur

3222
539
1727
531
532
533
1736
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum