ÖSYM Mobil Uygulaması nedir, nasıl kullanılır

ÖSYM Mobil Uygulaması nedir, nasıl kullanılır
ÖSYM Mobil Uygulaması Android ve iPhone'da nasıl kullanılır, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), öğrencilerin girdikleri sınav sonuçlarını Android ve iOS akıllı telefonları üzerinden öğrenmelerini sağlayacak bir mobil uygulama yayınladı.

ÖSYM Mobil adındaki ÖSYM'nin mobil uygulaması nasıl kullanılır?

ÖSYM son zamanlarda dijital yenilikler yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurum ÖSYM Mobil adlı uygulamayı Android Market ve App Store'da yayınladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ömer Demir, ÖSYM Mobil uygulaması sayesinde öğrencilerin sınav sonuçlarına akıllı telefon ya da tabletleri üzerinden kolaylıkla ulaşabileceklerini söyledi.

Günümüzde akıllı telefonların yoğun bir biçimde kullanılması, beraberinde kullanıcılara faydalı olabilecek mobil uygulamaların artmasına da neden oluyor. Bu doğrultuda mobil uygulama geliştiren yazılımcılar, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları hem Android hem de iOS uygulama marketlerinde yayınlıyorlar. Bu kervana ÖSYM'de katıldı ve kendi mobil uygulaması olan ÖSYM Mobil'i kullanıma sundu.

ÖSYM MOBİL NEDİR?

ÖSYM Mobil, öğrencilerin yanlarında bilgisayar olmadığı durumlarda cep telefonu üzerinden sınav sonuçlarına erişebilmelerini sağlayan ücretsiz bir mobil uygulamadır.

Kullanıcıların neredeyse tüm işlemlerini mobil cihazları üzerinden gerçekleştirmelerine olanak sağlayan ÖSYM Mobil sayesinde, kurumun yaptığı başta ALES, ALS, TUS, DGS, YDS, LYS, YGS olmak üzere tüm sınav sonuçlarına ulaşılabiliyor. Ayrıca uygulama sayesinde sınav başvuruları da yapılabiliyor.

ÖSYM MOBİL UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Öğrencilerin sınav sonuçlarını cep telefonları üzerinden öğrenmelerini sağlayan ÖSYM Mobil uygulamasına üç farklı ekrandan giriş yapılabiliyor. Bunlar;

1- TC Kimlik Numarası ile giriş yaparak,

2- YU Numarası ile giriş yaparak (KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu veya Uyruksuz aday numaraları),

3- Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) tanımlı şifreleri ile giriş yapabilecekler.

ÖSYM MOBİL UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Öğrencilerin hiçbir ücret ödemeden ücretsiz olarak Android veya iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarında kullanabilecekleri ÖSYM resmi sınav sonuç açıklama sistemi ÖSYM Mobil uygulamasını aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.