Osmanlı Devleti’nin Bizans ile komşu olmasının devletin büyümesinde ne gibi katkıları olmuştur

Osmanlı Devleti’nin Bizans ile komşu olmasının devletin büyümesinde ne gibi katkıları olmuştur
Osmanlı Devleti’nin Bizans ile komşu olmasının devletin büyümesindene gibi katkıları olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bizans’ın zor zamanlar yaşaması, güçsüz olması Osmanlının diğer beyliklere göre daha olay büyümesini, yayılmasını gelişmesini hazırlamıştır. Bizans güçlü olsaydı Osmanlı bu kadar rahat büyüyemezdi. Ayrıca Bizans'ın Hristiyan olması da gaza anlayışıyla Osmanlının daha yürekten savaşarak daha çok büyümesini sağlamıştır.

Osmanlı Devleti'nin Bizans'la komşu olmasının devletin büyümesine olan katkılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Osmanlı Devleti'nin gaza ve cihat anlayışla hareket etmesi sayesinde Müslüman olmayan hakları fethetme politikası gütmüştür ve bundan dolayı Bizans İmparatorluğu'na elde edene kadar savaş düzenlemiştir.
  • Bizans İmparatorluğu'nun yaşadığı taht kavgaları, tekfurların halka zulmetmesi ve Bulgar ve Sırp saldırıları zayıflamasına yol açmıştır. Bu durum Osmanlı Devleti'nin savaşlarda gücünü arttırmasını sağlamıştır.
  • Osmanlı Devleti'nin coğrafi konumunun iyi olması ve bu konumu daha da iyileştirmek için Bizans İmparatorluğu'nu elde etmekten başka şansı olmadığını fark etmesi fetih politikalarının ilerlemesini sağlamıştır.
  • Osmanlı Devleti'nin konum olarak Doğu'da kalması ve egemenliğinin artması için Batı'ya da sahip olmak düşüncesiyle Bizans İmparatorluğu'nu almak istemiştir.

Bütün bu nedenlerle birlikte devleti yöneten hükümdarların zekaları ve azimleriyle Osmanlı Devleti amacına ulaşmıştır ve kısa sürede Doğu'yla birlikte Batı'ya da hakim güç olmuştur.

3
16
340
40
35
37
25
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.