Osmanlı Devleti’ndeki toprak sistemi

Osmanlı Devleti’ndeki toprak sistemi
Bulmacada Osmanlı Devleti’ndeki toprak sistemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan Osmanlı Devleti’ndeki toprak sistemi sorusunun yanıtı 5 harflidir cevaba TIMAR yazabilirsiniz.

Tımar, en genel kapsamında devlete sağlanan tanımlanmış bir hizmet karşılığında ücret olarak toprak tahsis edilmesidir. Farsça bir kökten gelir, bu dildeki anlamı acı, ızdırap, sadakat ve bakımdır. Pek çok tarihçi bir kurum olarak Ortaçağ İslam toplumlarında, ikta adı altında uygulandığı görüşündedir.

Tımar nedir

Tımar kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Tımar kelimesi Farsça kökenlidir. TDK'ye göre, tımar kelimesi anlamı şu şekildedir:

isim, tarih
Anadolu Selçukluları ve Osmanlılarda, belirli görev ve hizmet karşılığında kişilere verilen, yıllık geliri 3.000-20.000 akçe olan toprak.

Farsça tīmār

  • isim Binek hayvanlarının kıllarını, derisini temizleme.
  • isim Ağaç bakımı.
  • isim Yara bakımı.

275
101
119
3
11
5
87
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.