Orta Asya coğrafyasının Türklerin yaşam biçimlerine etkileri

Orta Asya coğrafyasının Türklerin yaşam biçimlerine etkileri
Orta Asya coğrafyasının Türklerin yaşam biçimlerine etkilerinelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Orta Asya toprakları Türklerin yurt belledikleri topraklar olmuştur. Orta Asya toprakları, uzun düzlüklerden, ovalardan, platolardan, dağlardan oluşur. Orta Asya topraklarının zenginlikleri olması, iklimin çoğu yerde elverişli olması ve su kaynaklarının bulunması insanların yaşaması için ideal olmuştur.

Orta Asya coğrafyasının Türklerin yaşam biçimlerine de etkileri olmuştur. Türkler, Orta Asya’da konar-göçer hayat yaşayarak verimli araziler üzerinde hayatlarını devam ettirmişlerdir. Daha çok toplayıcılık, avcılık ve hayvancılık yaparak hayatlarını devam ettirmişlerdir.

Türkler, günümüzde de çoğunlukla Orta Asya coğrafyasında varlık göstermektedir. Anadolu’ya göç ederek yerleşik düzene geçen Türkler de bulunmaktadır. Orta Asya, Türklerin yurdu olarak bilinir.

721
37
134
432
152
68
136
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.