Orman, step veya çayır gibi bir ekosistemde, ekosistemi etkileyen abiyotik faktörler nelerdir

Orman, step veya çayır gibi bir ekosistemde, ekosistemi etkileyen abiyotik faktörler nelerdir
Orman, step veya çayır gibi bir ekosistemde, ekosistemi etkileyen abiyotik faktörler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ekosistem bir canlının yaşam alanı olarak birçok biyolojik ve coğrafik unsurların bir alanda bulunduğu alandır. Ekosistemler kara, deniz ve hava olarak değişmekte ve kendi aralarında ayrılmaktadır. Kara ekosisteminde orman, step ve çayır gibi ekosistemler de bulunmaktadır. Abiyotik olarak canlılığın dışındaki etkenler de ekosistemi etkilemektedir.

Orman, step ve çayır gibi yerlerde ekosistemi etkileyen abiyotik faktörler, yağmur, sıcaklık, nem, basın, rüzgar, toprak yapısı, yeryüzü şekilleri, iklim çeşitliliği gibi durumlardır. Ekosistem belli bir denge halinde bulunmaktadır. Onun için biyolojik etkenler ile coğrafik etkenler uyum içinde olmalıdır.

1
1
1
1
1
1
28
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.