Orman haftası ne zaman kutlanır

Orman haftası ne zaman kutlanır
Orman haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ormanlar, ülkemizin en önemli zenginlik kaynaklarındandır. Ormanlar yurdumuzun süsüdür. Masa, sıra, kâğıt, kaleme kadar her şeyde ağaca ve ormana ihtiyacımız vardır. Ormanlar seli, toprak kaymasını önler. Ormanlık bölgelere daha çok yağmur yağar. Ağaçlar, bulundukları çevrede kirli havayı temizler.

Her yıl, 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanır. Bu hafta boyunca ağacın, ormanın faydaları anlatılır. Her yerde ağaç dikimi yapılır. Ağaçları korumak hepimizin görevidir. Ağaçları bilinçsizce kesmek, dallarını kırmak, onlara zarar vermek doğru değildir. Ormanların en büyük düşmanı yangındır. Ağaçlık yerlerde ateş yakmayalım. Yakmak zorunda kalırsak iyice söndürelim. Bir kıvılcım, ormanın yanmasına sebep olabilir. Ağacı ve ormanı korumak millî bir görevdir.

1971 yılında Avrupa Tarım Federasyonu (CEA); 21 Mart gününü Kuzey yarım küresinde ilkbaharın, Güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) kanalı ile bunun bütün dünya ülkelerine tavsiye edilmesini sağlamıştır. O günden bu yana 21 Mart, “ Dünya Ormancılık Günü”, 21 Martı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlamaya başlanmıştır. Türkiye ise Dünya Ormancılık Gününü ilk defa 1975 yılında kutlamıştır. Ayrıca ülkemizde 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanır ve bu haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kabul edilir ve uygun alanlar ağaçlandırılır.

29
3
2
2
9
7
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.