Önlemsizlik, gevezelik, övüngenlik, yararsız merak birbirlerine yakın akrabadır

Önlemsizlik, gevezelik, övüngenlik, yararsız merak birbirlerine yakın akrabadır
Önlemsizlik, gevezelik, övüngenlik, yararsız merak birbirlerine yakınakrabadır sözüyle ilgili duygu ve düşünceleriniz konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Önlem almama, çok konuşma, kibir, fayda sağlamayan merak gibi çeşitli özellikler birbirlerinin yakın komşularıdır. Çünkü bu iyi olmayan davranışlar aynı anlamlara gelmektedir. Bu davranışlar genellikle birbirlerini takip eder ve genellikle birisinin bulunduğu insanlarda hepsi yer alır.

Bu davranışların hepsi yararsız. İnsana, insanlığa ve topluma herhangi bir faydası yoktur. Tam tersi oldukça da zararlı alışkanlıklardır. Geveze kişiler genellikle yararsız merak içinde koşarlar. Bu nedenle de her zaman önlem almazlar. Övünürler. Verdiğimiz örnekten de anlaşılacağı üzere, önlemsizlik, gevezelik, övüngenlik, yararsız merak birbirlerine yakın akrabadır. Bu söz ile ilgili duygu ve düşüncelerimi dile getirdim. Sizde buna uygun bir şekilde duygu ve düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.

1. Önlemsizlik hayatımızı kötü etkiler. Örneğin, yağmur yağıp yağmayacağına bakmadan, önlemsizce dışarı çıktığımızda o gün yağmur çıkarsa önlemsizliğimizden dolayı hasta olabiliriz.
2. Gevezelik hayatımızı kötü etkiler. Çünkü gereksiz konuşmak insanları sıkabilir, insanları rahatsız edebilir.
3. Övüngenlik hayatımızı kötü etkiler. Çünkü övünen insanlar kendilerinin ne kadar iyi olduklarını düşündükleri için başkalarını, arkadaşlarını kaybederler.
4.
Yararsız merak hayatımızı kötü etkiler. Çünkü hiç işimize yaramayan şeyleri araştırmak için harcadığımız zamanı daha güzel şeylere harcayabiliriz.

Bunlar birbirlerinin yakın akrabalarıdır çünkü hepsi kötü davranışlardır. Bu davranışların hepsi hayatımızı kötü etkilediği gibi aynı zamanda da diğer kötü davranışları yanında getirebilir.

734
120
487
436
55
37
165
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.